UUTISET

DB-Team Selkämaa PÄÄTTI KAUTENSA EM-HOPEAAN!
 

DB-Team Selkämaan kausi 2010 päättyi riemukkaasti EM-hopeaan. Alkukaudella kaikki toimi kuin "unelma", mutta loppukaudesta Rouva Fortuna sitten käänsikin takalistonsa teamille ja alkukaudesta hankittu EM-sarjan johtopaikka vaihtui kuitenkin sitten maisteltuna makoisaan EM-hopeaan. Joka tapauksessa EM-hopea on kuitenkin saavutus ja siitä on hyvä jatka eteenpäin.

Kausi 2011 tulee olemaan uuden kaluston kehityksen aikaa ja tarkoitus onkin rakentaa periaatteessa kokonaan uusi pyörä. Kaluston kehitystyössä on apuna erittäin kokenut ja motivoitunut kehitysteami.

 Mukavaa kevään jatkoa!
DB-Team Selkämaa

 

DB-Team Selkämaa EM-ykkösenä!
 

 

DB-Team Selkämaan alkukausi on ollut erittäin menestyksekäs sillä kausi alkoi heti ensimmäisen EM-osakilpailun, Unkarin osakilpailun, voitolla. Toisessa osakilpailussa Englannissa Santa Podin radalla sijoituimme kovassa seurassa toiseksi. Kolmas kilpailu oli kotikilpailumme Alastarossa, mutta valitettavasti siellä oli paljon tekniikkamurheita ja finaali jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella saavuttamatta.

Alastaron ongelmista huolimatta jatkamme selkeässä EM-johdossa. EM-sarjan kilpailuista on nyt puolet kilpailtu ja johtomme on 58 -pistettä. Pyörämme teknisesti heikot kohdat ovat olleet tiimin tiedossa jo kauden alusta asti ja Alastarossa kulminoituneisiin ongelmiin olemme vihdoin saamassa apua seuraavaan, Ruotsin Mantorpin osakilpailuun. Pyöräämme on tulossa uusi huomattavasti vahvempi vaihdelaatikko ja uusi vahvempi ns. billet-tyyppinen sylinterikansi. Näillä muutoksilla saamme lisää luotettavuutta jo nopeudeltaan kilpailukykyiseksi havaittuun pyöräämme.

Tämän kauden tavoitteenamme on EM-mitali ja sen saavuttamiseen tiimillä on nyt todella hyvät mahdollisuudet. Kirkkainkaan mitali ei ole näistä asemista mahdoton saavutettava, mutta se vaatii täydellistä onnistumista myös loppukauden kolmessa EM-osakilpailussa. Tämä on täysin mahdollista, sillä pyöräämme tulevat tekniset päivitykset sekä tiimin vahva osaaminen ja motivaatio antavat mahdollisuuden taistella tästä suomalaisittain historiallisesta EM-sarjan voitosta Top Fuel Bike –luokassa.

DB-Team Selkämaa

UEM BIKE CHAMPIONSHIP ROUND 28.-31.5. 2010 – SANTA POD (ENGLANTI)!
 

SELKÄMAALLE TOINEN SIJA!

 

Selkämaan EM-urakka jatkui mukavissa merkeissä, kun Englannin Santa Podista tuli hyvällä ajolla toinen sija. Samalla tuli laitettua oma ennätys uusiksi. Santa Podin kisan jälkeen Selkämaa johtaa EM-sarjaa.

 

Alastaron EM-kisaan (1.-4.7.2010) ei luonnollisestikaan lähdetä hakemaan ainakaan huonompia sijoituksia.

DB-Team Selkämaa

HUNGARY UEM BIKE CHAMPIONSHIP ROUND #1 28.4.-2.5. 2010 – KUNMADARAS (UNKARI)!
 

 

 

SELKÄMAAN ENSIMMÄINEN EM-OSAKILPAILUVOITTO!

DB-Team Selkämaan kausi 2010 alkoi voitokkaasti. Kai Selkämaa kiihdytti Unkarin Kunmadarasin radalla 28.4.-2.5. ajetun Drag Racingin EM-sarjan ensimmäisen osakilpailun voittoon. Selkämaa on nyt ensimmäinen suomalainen Top Fuel Bike -luokan osakilpailuvoittaja ja samalla myös ensimmäinen suomalainen, joka johtaa pisteissä tämän luokan EM-sarjaa.

 

Unkarin kilpailussa lajittelun jälkeen Selkämaa oli toisena 7,794s ajalla edellään vain Hollannin Rene van der Berg ajalla 7,227s. Tiimillä oli koko lajittelun ajan kytkimen säätöjen kanssa vaikeuksia, koska Unkarin rata oli liukas ja näin ollen huippuajat jäivät saavuttamatta. Kytkintä säädettiin pehmeämmäksi koko lajittelun ajan ja sunnuntain pudotuslähtöihin löytyikin pito uusilla säädöillä. Selkämaa voitti heti ensimmäisellä kierroksella Suomen Petri Paljakan omalla henkilökohtaisella ennätyksellään 6,955s / 320,53km/h. Finaalissa Selkämaata vastaan asettui Rene van der Berg. Lähtöviivalla tuomarit havaitsivat van der Berg:in pyörässä nestevuodon ja ohjasivat hänet sivuun. Finaalilähdössä Selkämaa kiihdytti soolona 6,991s ajan ja saavutti näin uransa ensimmäisen EM-osakilpailuvoiton.

DB-Team Selkämaan seuraava kilpailu on 28.-31. toukokuuta Englannissa Santa Podin radalla ajettava sarjan toinen EM-osakilpailu.

 
DB-Team Selkämaa / Peltonen & Selkämaa Oy

 

FIA EUROPEAN FINALS 10.-13.9.2009 – SANTA POD (GB)!

 

 

 

SELKÄMAA KUUDENNEKSI EM-SARJASSA

DB-Team Selkämaa kävi testaamassa pyörää Alastaron Suomen finaalikilpailussa ennen lähtöä Englantiin. Testissä paikannettiin sytytyksessä vika, joka oli vaivannut jo Hockenheimissa ja Unkarissa. Toinen magneetoista ei toiminut ja se korjattiin juuri ennen Santa Podia. Moottori antoikin nyt tehoa paljon enemmän kuin ennen ja tiimillä oli ensimmäisenä lajittelupäivänä vaikeuksia löytää oikeita kytkimen säätöjä lisääntyneelle teholle. Pito irtosi heti molemmissa lähdöissä ja parhaaksi ajaksi jäi 7,049s. Valitettavasti lauantain lajittelulähdössä ei aikaa pystytty parantamaan vioittuneen vaihdelaatikon vuoksi, joten lajittelussa Kai oli seitsemännellä sijalla.

Ensimmäisellä pudotuskierroksella Kaita vastaan tuli Ian King. Ian oli ajanut lajittelussa loistavan 6,121s ajan. DB-Team Selkämaa päättikin ottaa riskin ja nosti polttoaineen nitroprosenttia saadakseen ulos enemmän tehoa. Valitettavasti riski ei onnistunut. Pito irtosi heti lähdössä ja Kain avattua kaasun uudestaan moottori hajosi. Näin Ian ajoi helppoon voittoon ja Kai putosi ensimmäisellä kierroksella. Kilpailun voitti Peter Svensson ja Euroopan mestaruuden Ian King.


DB-Team Selkämaa sijoittui lopulta EM-sarjan kuudenneksi. Tulos oli kohtuullisen hyvä huomioiden, että kauden ensimmäinen osakilpailu jäi tiimiltä väliin rahoitusongelmien vuoksi. Ensi kauden valmistelut on jo aloitettu. Aikomuksena on vahvistaa pyörän tekniikkaa talven aikana ja kiertää ensi vuonna kaikki EM-sarjan osakilpailut.

 

Kauden 2010 suunnitelmat on myös lyöty lukkoon ja DB-Team Selkämaa kiertää tulevana kautena täyden EM-sarjan.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy

 

EXTREME WEEKEND 21.-23.8.2009 – KUNMADARAS (UNKARI)!

 

 

 

SELKÄMAA FINAALIIN UNKARISSA

Kai Selkämaa nousi uransa ensimmäistä kertaa palkintopallille Top Fuel Biken EM-sarjassa Unkarin Kunmadarasin radalla elokuussa. Samalla DB-Team Selkämaa nousi EM-sarjan kokonaispisteissä neljännelle sijalle ennen viimeistä Santa Podissa ajettavaa osakilpailua. Kunmadarasin kilpailu oli ensimmäinen Unkarissa järjestetty EM-sarjan osakilpailu. Rata oli ensimmäisenä lajittelupäivänä liukas, mutta parani huomattavasti kilpailun edetessä. Finaalipäivänä pito oli jo todella hyvä.

Lajittelun jälkeen Kai oli kolmantena 7,176s ajalla. Edellä olivat Iso-Britannian Ian King ja Hollannin Rene van der Berg. Sunnuntain pudotuslähdöissä ensimmäisessä Selkämaa sai vastaansa Ruotsin Rikard Gustafssonin Turbo Suzukilla. Selkämaa voitti lähdön uudella henkilökohtaisella ennätysajalla 6,957s / 316,14km/h. Gustafssonin ajoi lähdössä heikohkon 8,476s ajan. Toisella kierroksella vastaan asettui EM-pisteiden kakkosmies Rene van der Berg nitropyörällään. Selkämaa voitti erittäin tasaisen lähdön ajalla 7,044s van der Bergin ajaessa ajan 7,217s.

Valitettavasti ennen finaalilähtöä Selkämaan pyörässä havaittiin imuventtiilivika, mutta huoltoaika ei riittänyt vian korjaamiseen. Finaalissa Selkämaata vastaan asettui luokan nelinkertainen Euroopan mestari Ian King. King oli ajanut koko viikonlopun tasaisia kuuden sekunnin aikoja ja sama tasaisuus jatkui myös finaalilähdössä. King voitti lähdön loistavalla 6,534s ajalla Selkämaan ajaessa venttiilivikaisella pyörällä kohtuullisen hyvän 7,064s ajan.

EM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Santa Podissa 10.-13.9.2009 ja DB-Team Selkämaa lähtee sinne puolustamaan viime vuoden kokonaispisteiden neljättä sijaa.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy

 

NITROLYMPX 14.-16.8.2009 – HOCKENHEIM (D)!

 

 

 

KANSIONGELMIA HOCKENHEIMISSA

Hockenheimissa ajetussa EM-sarjan ulkopuolisessa Nitrolympx kilpailussa DB-Team Selkämaa kärsi joka lähdössä sylinterikansiongelmista. Tämän vuoksi ajat jäivät vaatimattomiksi ja täyttä panosta kilpailuun ei pystytty antamaan. Kilpailuun oli kutsuttu neljä Top Fuel Bike pyörää. Kai oli näistä lajittelun kolmanneksi nopein 7,495s ajallaan. Nopein oli omilla sekuntiluvuilllaan Ian King ajalla 6,296s ja toisena Rene van der Berg ajalla 7,458s. Eric Teboulilla oli myös ongelmia pyöränsä kanssa ja hänen parhaaksi ajaksi jäi 10,459s. Finaalissa ajoivat vastakkain lajittelun nopein Top Fuel Bike Ian King ja nopein Super Twin Lorenz Stäuble. Ian King voitti finaalin soololähdöllä Stäublen pyörän rikkouduttua burn outissa.

DB-Team Selkämaan seuraava kilpailu on Unkarissa Kunmadarasin radalla ajettava kauden neljäs EM-osakilpailu. Tähän kilpailuun saamme korjatun ja hiukan muutetun sylinterikannen, joten Unkarissa DB-Team Selkämaalla pitäisi taas olla mahdollisuudet hyviin suorituksiin ja kuuden sekunnin aikoihin.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy
 
 

DB-TEAM SELKÄMAAN TOP FUEL BIKE UUSISSA VÄREISSÄ HOCKENHEIMIIN!

 

 

 

DB-Team Selkämaa lähtee hyvin motivoituneena Hockenheimin NitrOlympX –kilpailuun, sillä tapahtuman ilmapiiri on aina hieno ja yleisömäärät todella suuria. Pyöräämme on tehty lukuisia muutoksia Mantorpin Veidec Festivalin jälkeen. Näkyvin näistä on kokonaan uusi pyörän väritys. Tämän muutoksen mahdollisti uusi yhteistyökumppanimme, yksi Suomen johtavista autojen tuning- ja viritysosien nettikaupoista TuningStudio.fi (www.tuningstudio.fi), jonka maahantuomilla Starpaint erikoismaaleilla pyörämme uusi maalaus on tehty. Myös pyörän tekniikka on kokenut muutoksia. Sylinterikansi on kokonaan läpikäyty ja vahvistettu. Lisäksi Mantorpissa särkynyt vaihdelaatikko on korjattu täysin uusilla osilla, joiden nopeasta toimituksesta suuret kiitokset Per Bengtssonille (www.bentec.net). Erityiskiitokset myös Erikoishitsaus/Jäähdytinhuolto Raatikaiselle sekä JPS-Motorsille!

Pyörä on siis nyt erinomaisessa kunnossa ja Mantorpin lievien pettymysten jälkeen tiimin taistelutahto kova. Vaikka Hockenheim on EM-sarjan ulkopuolinen kilpailu lähdemme taistelemaan tosissaan sijoituksista ja haluamme tarjota suurelle yleisölle näyttävää Drag Racingia. Meillä on hyvät mahdollisuudet kaiken onnistuessa jopa mataliin kuuden sekunnin aikoihin ja hyviin sijoituksiin.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy
 

VEIDEC FESTIVAL 23.-24.7.2009 – MANTORP PARK (S)!
 
ONGELMIA RENGASVÄRINÖIDEN KANSSA

Mantorpin osakilpailuun DB-Team Selkämaa lähti suurin odotuksin hyvin sujuneen Alastaron osakilpailun pohjalta ja tavoitteena oli sijoitus neljän parhaan joukkoon. Oletimme Mantorpissa ajettavan normaalia lyhyemmän (1/8 mailin) kilpailumatkan sopivan meille hyvin. Kilpailu oli tiimille kuitenkin lievä pettymys. Pyörän ajettavuudessa ilmeni ongelmia kaikissa lähdöissä ensimmäistä lajittelulähtöä lukuun ottamatta.

Kai ajoikin viikonlopun parhaansa tässä ensimmäisessä lähdössä – 4.695s joka lopulta oikeutti lajittelun kuudenteen sijaan. Toisessa lajittelulähdössä pyörään tuli pahat rengasvärinät kytkimen luistaessa. Lähdön jälkeen vaihdoimme kytkimen ja otimme käyttöön uudet eri tyyppiset kytkinlevyt kuin mitä olimme aiemmin käyttäneet. Näin ollen meillä ei ollut kokemusta ja tietoa kyseisen kytkimen säädöistä. Kytkin olikin liian kireä seuraavassa lähdössä ja hyvän 60-jalkaisen (1,09s) jälkeen alkoivat jälleen rengasvärinät.

Rengasvärinät jatkuivat koko viikonlopun ja näin ollen emme pystyneet antamaan kunnon vastusta Ian Kingille ensimmäisellä pudotuskierroksella. Luulimme värinöiden johtuvan kytkinongelmista, mutta myöhemmin kotona huomasimme, että vaihdelaatikkomme oli vioittunut ja tämä luultavasti aiheutti ongelmat. Uudet osat on nyt tilattu ja saamme sen korjattua ennen seuraavaa kilpailua.

Olemme ongelmista huolimatta EM-sarjassa tällä hetkellä seitsemännellä sijalla, vaikka jouduimme jättämään kauden ensimmäisen osakilpailun väliin. Seuraava kilpailumme tulee olemaan EM-sarjan ulkopuolinen NitrOlympX kutsukilpailu 14.-16.8. joka ajetaan Saksassa Hockenheimin radalla. Siellä tavoitteenamme on ajaa kuuden sekunnin aikoja ja parantaa Alastarossa syntynyttä ennätystämme. Seuraavan kerran ajamme EM-pisteistä Unkarissa Kunmadarasin radalla 21.-23.8.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy

 

FHRA NITRO NATIONALS 2.-5.7.2009 – ALASTARO (FIN)!
 

KAI SELKÄMAA OMAAN ENNÄTYKSEENSÄ JA KUUDEN SEKUNNIN KERHOON!

DB-Team Selkämaan avauskilpailu kaudella 2009 tuotti heti tiimin historian ensimmäisen kuuden sekunnin ajan. Kai kiihdytti toisessa lajittelulähdössään ajan 6,975s / 311,55km/h ja on näin kolmas suomalainen moottoripyöräkuljettaja, joka on ajanut kuuden sekunnin ajan.

Oli kuitenkin hyvin lähellä, että ennätys olisi jäänyt Alastarossa syntymättä. Perjantain ainoassa lajittelulähdössä ajoimme erittäin löysillä säädöillä ja tarkoituksena oli vain testata pyörää. Kuitenkin tässä lähdössä pyörän öljynsuodatin hajosi ja öljynpaineet putosivat yllättäen. Seurauksena oli kampiakselin laakereiden kiinnileikkaaminen, joten koko moottori jouduttiin irrottamaan ja purkamaan. Tiimi teki kovasti työtä yön ja lauantaipäivän aikana ja pyörä saatiin viime minuuteilla kuntoon lauantain jälkimmäiselle lajittelukierrokselle. Tällä kierroksella Kai ajoi oman ennätyksensä ja nousi lajittelussa lopulta neljännelle sijalle.

Sunnuntain ensimmäiselle pudotuskierrokselle DB-Team Selkämaa lähti luottavaisena. Kuuden sekunnin lajitteluaika oli syntynyt erittäin löysillä säädöillä ja varaa parantamiseen oli. Vastaan asettui Hollannin Rene van der Berg ja Kai johti lähtöä selkeästi puoleen matkaan asti. Valitettavasti neljän sekunnin kohdalla pyörän nitropaineet putosivat varoittamatta nolliin sammutuskatkaisijan petettyä ja polttoaineensyötön katkettua. Näin ollen Rene van der Berg tuli takaa ohitse ja voitti lähdön ajalla 7,650s.

Huolimatta ensimmäisen kierroksen putoamisesta ja teknisistä vioista Alastaron kilpailuun voi olla tyytyväinen. Pyörä kulki nyt hyvin suoraan ja potentiaalia on vielä parempiin aikoihin. Tiimimme onkin päättänyt osallistua nyt myös Ruotsin (Mantorp) ja Unkarin EM-osakilpailuihin sekä Hockenheimin NitrOlympX –kilpailuun. Myös syksyn Santa Podin EM-finaalikilpailu on mahdollinen mikäli saamme rahoituksen järjestymään.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy

FIA European Finals 4.-7.9. Santa Pod Raceway Englanti!

 

 

DB-Team Selkämaa (www.dragbike.fi) nousi EM –sarjan neljänneksi Santa Podin sadekilpailussa. Pitkään Englannissa näytti jo että ajamaan ei päästä koko viikonloppuna, mutta sunnuntaiksi kirkastunut keli mahdollisti kuitenkin yhden lajittelukierroksen ja yhden pudotuskierroksen ajamisen. Näissä jaetut pisteet riittivät nostamaan DB-Team Selkämaan tulokaskaudellaan neljännelle sijalle sarjassa.

Tiimi päätti muuttaa Santa Podissa kytkimen lock-upin releohjatuksi. Valitettavasti Kai ei päässyt kokeilemaan uutta lock-up:ia sateen vuoksi kertaakaan, vaan jouduimme heti ajamaan ainoalle lajittelukierrokselle. Lock-up toimi hienosti, kiitos asennusavusta Harry Räikköselle. Valitettavasti Kai ei ollut tottunut uuden lock-up:in toimintaan ja päästi tämän vuoksi kaasun kerran pois kesken vedon. Kuitenkin aika 7,185s toi Kaille lajittelun viidennen sijan. Samalla Kai ajoi oman loppunopeusennätyksensä 331,42 km/h. Eric Teboulin ollessa moottoriongelmien vuoksi vasta lajittelun 11 sijalla, Kai nousi hänen ohitseen EM-pisteissä neljänneksi.

Ensimmäisellä pudotuskierroksella Kai pumppasi jälleen kaasua uuden lock-up:in yllättäessä. Näin ollen hävisimme niukasti Chris Hallille. Kain aika oli 7,182s ja Hall:in 7,039s. Tässä lähdössä Kai ajoi pyörämme kaikkien aikojen parhaan 60 jalan ajan 1,039s mikä kertoo, että pienet muutokset jotka tiimi on pyörään tehnyt kauden aikana ovat olleet oikean suuntaisia. Tämä aika oli myös koko kilpailun toiseksi paras 60 jalkainen. Tämän kierroksen jälkeen sade alkoi uudelleen ja kilpailu keskeytettiin.

Suuret kiitokset Eagle Racingin mekaanikolle Steve Porterille, joka auttoi meitä Santa Podissa kun omista mekaanikoistamme kaikki eivät työesteiden vuoksi päässeet mukaan. Kiitokset myös Timo Lehtimäelle (www.til-racing.com) kuljetuskaluston lainasta ja Rikard Gustafssonille (www.rg-engineering.com) varikkomopon lainasta. Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme: Fastems Oy (www.fastems.com), ST-Koneistus Oy (www.st-koneistus.fi), Bahco (www.bahco.com), Vuorenmaa Yhtiöt Oy (www.timovuorenmaa.fi), Tallink (www.tallinksilja.com), Bike Doctor (www.bikedoctor.fi), Eastlands Engineering (www.eastlands.fi), PME Oy (www.pme.fi), Carpino Oy (www.carpino.net) ja Metallivälitys Lähdemaa & Aarnio

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy

 

NitrOlympX 15.-17.8. Hockenheim Saksa!

 

 

DB-Team Selkämaan menestys Euroopan suurimassa Drag Racing tapahtumassa Saksan Hockenheimissa 15.-17.8. jäi vaatimattomaksi. Perjantain sade Hockenheimissa vei mahdollisuudet ajaa harjoituslähtöjä ja rataan ei päästy tutustumaan etukäteen. Ensimmäisessä kilpailulähdössä kytkin vaurioitui lievästi burn outissa ja ajaksi tuli heikko 8,497s / 223km/h. Tämä jäi ainoaksi ajaksi jonka Kai sai kilpailussa. Seuraavassa lähdössä aika olisi todennäköisesti ollut parempi, mutta kaltevan radan ja kytkinvaikeuksien vuoksi Kai ajautui ulos omalta radalta ja aikaa ei näin ollen mitattu. Sunnuntain ensimmäisen lähdön aika jäi saamatta viallisen lähtövalojen automatiikan vuoksi, järjestäjille oli jäänyt automaattikuuseen asetus liian lyhyelle stage –ajalle ja Kaille syttyi aiheeton punavalo. Harmittavasti kyseinen lähtö oli Kain paras lähtö kilpailussa, mutta aikaa emme tälle saaneet. DB-Team Selkämaa päätti kuitenkin olla pyytämättä uutta lähtöä, koska Kai ei ollut enää mukana finaalitaistelussa aikaisempien ongelmien vuoksi. Sunnuntain jälkimmäinen lähtö päättyi jälleen ratarikkoon.

 

Hockenheimin NitrOlympX –kilpailu oli kaikesta huolimatta positiivinen kokemus. Tapahtuma oli hienosti järjestetty ja yleisömäärä todella suuri. Ongelmista huolimatta DB-Team Selkämaa pyrki tarjoamaan suurelle yleisölle näyttävää viihdettä. Kai teki mm. yhden uransa pisimmistä burn outeista ja saikin hyvät suosionosoitukset. DB-Team Selkämaa haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan siitä, että pystyimme osallistumaan tähän hienoon tapahtumaan: Fastems Oy (www.fastems.com), ST-Koneistus Oy (www.st-koneistus.fi), Bahco (www.bahco.com), Vuorenmaa Yhtiöt Oy (www.timovuorenmaa.fi), Tallink (www.tallinksilja.com), Bike Doctor (www.bikedoctor.fi), Eastlands Engineering (www.eastlands.fi), PME Oy (www.pme.fi), Carpino Oy (www.carpino.net) ja Metallivälitys Lähdemaa & Aarnio. Lisäksi kiitos uusille yhteistyökumppaneillemme jotka tulivat lisäpanostuksella mukaan auttamaan matkaamme Hockenheimiin: Bomber Magazine (www.bombermagazine.com) ja Richa Nordic Oy (www.richanordic.com).  Kiitos myös Ismo Mäenpäälle ja Rapamäki Racing Teamille (www.rapamakiracing.com) bussin vuokrasta Mantorpin, Gardemoenin ja Hockenheimin kilpailuihin.

 

Seuraava kilpailumme on EM-Sarjan tämän vuoden viimeinen osakilpailu Englannissa Santa Podin radalla 4.-7.9. Kai on tällä hetkellä EM-pisteissä viidennellä sijalla ja erot ovat hyvin pieniä. DB-Team Selkämaa lähtee Santa Podiin tavoitteenaan säilyttää sarjan viides sija ja yritämme myös ajaa ensimmäisen kuuden sekunnin aikamme.

 

DB-Team Selkämaa

Peltonen & Selkämaa Oy

 

VEIDEC FESTIVAL 24.-27.7. – MANTORP PARK (SWE)!

 

 

DB-Team Selkämaan viikonloppu Mantorpin kilpailussa oli erittäin onnistunut huolimatta ongelmista kilpailun alla. Keskiviikkoaamuna kun yritimme käynnistää pyörää öljynpaineet eivät nousseet ja aikaa vian tutkimiseen ei ollut. Kiirehdimme lautalle ja päätimme tutkia asiaa varikolla torstaina. Öljypumpusta löytyikin vikaa ja saimme sen korjattua torstai-illan aikana. Suuret kiitokset asiantuntevasta avusta kuuluvat Eric Teboulille.

Perjantain ensimmäinen lajittelukierros meni savuiksi heti lähdöstä liian kireän kytkimen vuoksi. Kai toimi ammattimaisesti ja antoi pyörän rullata loppuun, avaamatta kaasua uudestaan. Tiimiltä kiitos Kaille, sillä näin moottori säilyi ehjänä. Toisen lajittelukierroksen lähtö meni hyvin, mutta Kai päästi kaasun hiukan liian aikaisin, mistä johtui huono loppunopeus 211,11km/h. Aika oli 4,648s ja lajittelun kuudes sija.

Lauantain ensimmäinen kierroksella pyörä lähti kiemurtelemaan ja aika oli huono. Kai joutui pumppaamaan kaasua koko matkan. Tämä oli harmi sillä 60 jalan aika 1,060s oli erittäin lupaava. Toisella kierroksella lähtö oli hyvän näköinen, mutta kytkin luisti koko matkan mistä kertoo jo huono 60 jalkainen 1,113s. Tästä huolimatta Kai paransi hiukan aikaansa 4,614s / 232,90km/h ja pysyi lajittelun kuudentena. Kokonaisuutena olimme lajittelutulokseen kuitenkin todella tyytyväisiä, sillä kuudes sija neljäntoista pyörän joukossa on hyvä tulos ensimmäistä kautta Top Fuel Bikessa mukana olevalle tiimille.

Sunnuntaiksi pyörään oli tehty uusi kytkin ja ensimmäisellä pudotuskierroksella Kaita vastaan asettui hallitseva Euroopan mestari Rikard Gustafsson. Rikard voitti lähdön ajalla 4,255s / 283,87km/h, mutta Kai antoi erittäin hyvän vastuksen ajamalla oman ennätyksensä 4,392s / 274,53km/h. Valitettavasti pyörämme Racepak oli rikki koko viikonlopun, joten emme saaneet mitään dataa lähdöistä. Tämä harmitti varsinkin viimeisessä lähdössä, sillä tiedämme että pyörässä olisi potentiaalia parempaankin, mutta ilman tiedonkeruuta emme tiedä miksi aika ei ollut tämän parempi. Yritämme saada Racepak:in korjattua Gardemoeniin mennessä.

EM-pisteissä Kai Selkämaa on tällä hetkellä sijalla 6, mutta erot ovat pieniä ja mahdollisuudet ovat vielä kolmen parhaan joukkoon. DB-Team Selkämaa lähtee Gardemoeniin luottavaisin mielin, sillä pyörä toimi hyvin Mantorpissa eikä rikkoutunut kertaakaan. Myös Kai sai arvokasta kokemusta pystyttyään ajamaan monta ehjää lähtöä. DB-Team Selkämaa lähtee siis tavoittelemaan Gardemoeniin ensimmäistä pudotuskierrosvoittoaan!

DB-Team Selkämaa haluaa kiittää onnistuneen kilpailuviikonlopun jälkeen vinkeistä ja avusta Ian Kingiä, Eric Teboulia sekä kaikkia muita TFB-luokan kilpakumppaneita. Iso kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme: Fastems Oy (www.fastems.com), ST-Koneistus Oy (www.st-koneistus.fi), Bahco (www.bahco.com), Vuorenmaa Yhtiöt Oy (www.timovuorenmaa.fi), Tallink (www.tallinksilja.com), Bike Doctor (www.bikedoctor.fi), Eastands Engineering (www.eastlands.fi), PME Oy (www.pme.fi) ja Metallivälitys Lähdemaa & Aarnio.

 

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy

 

08.07.2008 FHRA NITRO NATIONALS 3.-6.7.2008 – ALASTARO (FIN)!

 

DB-Team Selkämaan menestys jäi kotikisassa tekniikkamurheiden vuoksi valitettavan vaatimattomaksi. Kai pystyi ajamaan vain yhden lajittelulähdön perjantaina ja yhden lauantaina. Perjantain lähdössä pyörä menetti pidon heti lähdöstä ja takarengas savusi 200m matkan. Ajaksi tuli vaatimaton 8,25 s loppunopeudella 223 km/h. Lähdössä moottorista petti sylinterikannen pinnapultti ja perjantain loput lähdöt jouduttiin jättämään väliin korjaustöiden vuoksi. Lauantain ensimmäisellä lajittelukierroksella pyörä lähti viivalta kaartamaan liikaa oikealle ja Kai joutui löysäämään kaasua oikaistakseen pyörän. Kain avatessa uudestaan kaasun pyörä meni hyvin suoraan, mutta jälleen moottori rikkoutui ennen maalia. Aika 8,62 s ja loppunopeus 275 km/h. Nyt vauriot osoittautuivat niin suuriksi, että pyörää ei saatu sunnuntain pudotusajoihin korjattua. Kai joutui siis jättämään pudotusajot väliin huolimatta lajittelun viidennestä sijasta.

DB-Team Selkämaan seuraava kilpailu on EM-sarjan kolmas osakilpailu Mantorpissa Ruotsissa 24-27.7. Tulevina viikkoina tiimi analysoi tarkkaan Alastaron moottoririkon syyt ja pyrkii rakentamaan moottorin mahdollisimman huolella uusilla osilla. Pyörä on kuitenkin osoittautunut toimiessaan erittäin nopeaksi, mistä kertovat jatkuvasti hyvät 60-jalan väliajat. Mantorpin kilpailussa hyvä lähtö merkitseekin paljon, sillä kilpailumatka siellä on vain 1/8 mailia normaalin 1/4 mailin sijaan. Lisäksi kun Kailla on tunnetusti hyvät reaktioajat, niin Mantorpissa voi kaiken toimiessa olla jopa yllätyksen paikka.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy
 

19.06.2008 ALKUKAUDEN raporttiA!

DB-TEAM SELKÄMAA AVANNUT DRAG RACING KAUDEN 2008

 

FHRA Sonax Spring Nationals 17.-18.5.2008 – Motopark (FIN)

DB-Team Selkämaa osallistui kiihdytysajon ensimmäiseen SM-osakilpailuun Motoparkin radalla testatakseen uutta Top Fuel – pyörää Santa Podin EM-osakilpailua varten. Varsinaista Top Fuel Bike luokkaa ei Motoparkissa ajettu, mutta lauantain aikana pystyttiin ajamaan muutamia harjoituslähtöjä. Näillä lähdöillä oli tarkoituksena saada kuljettaja Kai Selkämaalle tuntumaa uuteen pyörään sekä varmistaa tekniikan toimivuus. Valitettavasti kuitenkin pyörän sylinterikansi rikkoutui ja testi jäi kesken. Tiimi sai kuitenkin arvokasta kokemusta uudesta pyörästä.

FIA Main Event 23.-26.5.2008 – Santa Pod (GB)

Motoparkissa vaurioitunut sylinterikansi oli saatu korjattua ja kauden ensimmäinen EM-osakilpailu ajettiin Santa Podin radalla Englannissa. Top Fuel Bike:ssa oli lauantaina 24.5. kaksi lajittelulähtöä. Ensimmäisen lajittelulähdön Kai otti varovasti lähinnä tuntumaa hakien. Toisessa lähdössä pyörästä hajosi sylinterikannentiiviste ja liekkirenkaat pullahtivat ulos. Tuloksena 9,124s aika ja lajittelun 11. sija.

Valitettavasti sunnuntain lajittelulähdöt ja maanantain pudotuslähdöt peruutettiin sateen vuoksi. Tästä johtuen EM-pisteitä ei jaettu kuin lajittelusta ja näin ollen kukaan ei päässyt karkaamaan pisteissä. Kaikki kilpailijat lähtevät Suomen osakilpailuun Alastaroon hyvin pienillä piste-eroilla.

FHRA Kamasa Tools Nationals 7.-8.6.2008 Alastaro (FIN)

DB-Team Selkämaa osallistui myös kiihdytysajon toiseen SM-osakilpailuun Alastarossa, vaikka Top Fuel Bike luokkaa ei ajettu myöskään näissä kilpailuissa. Tarkoituksena oli näyttäytyä kotimaiselle yleisölle ja tehdä testilähtöjä heinäkuussa ajettavaa Alastaron EM-osakilpailua varten. Testilähdöissä uusiutui Santa Podissa vaivannut kannentiivisteongelma, mutta nyt tiimi sai vian paikallistettua ja se saadaan korjattua ennen seuraavaa kilpailua. Testilähtöjen parhaaksi ajaksi jäi vaatimaton 9,296s. Kuitenkin suorituksen kannalta erittäin kriittiset 60-jalan väliajat näyttävät lupaavilta ja ovat vertailukelpoisia luokan Euroopan kärjen kanssa.

DB-Team Selkämaa
Peltonen & Selkämaa Oy
 

29.10.2007 KAI SELKÄMAA VUODEN MP-KUSKIKSI!

 

   

Vuotuisessa FHRA:n palkitsemistilaisuudessa Kai Selkämaa pokkasi Super Pro Street Bike-luokan ykköspytyn sekä sai myös arvostetun Vuoden MP-kuljettaja kunniakirjan. Tässä FHRA:n perustelut Vuoden MP-kuljettajasta:

 

"Tämän tittelin saaja on kilpaillut useassa eri ryhmässä uransa aikana ja ensikaudelle on jälleen uusia haasteita, ja välillä tuntuu että koskahan mies löytää oman kilpailu ryhmänsä. Uudet ennätyslukemat ja mestaruus sekä panostaminen lajiin vakuuttivat tällä kertaa valitsijat."
 

29.10.2007 DB-TEAM SELKÄMAAN 2008 ESITE!

Lataa TÄSTÄ kauden 2008 esite .pdf muodossa.
 

06.09.2007 DB-TEAM SELKÄMAAN TOP FUEL BIKE VIHDOIN SUOMESSA!

  

DB-Team Selkämaa sai vihdoin Top Fuelerinsa Suomeen ja hymy oli herkässä. Talven aikana riittää varmaan puuhaa pyörän parissa. Mittavan projektin käynnistämisen mahdollisti saumaton yhteistyö ST-Koneistuksen Tommi Peltosen kanssa. Muutama kuva lisätty galleriaan.

 

03.09.2007 KAI SELKÄMAALLE SUOMEN MESTARUUS JA SUOMEN ENNÄTYS!

Alastarolla ajettuun kauden finaali kilpailuun Kai Selkämaa lähti hyvistä asemista, Selkämaalla oli reilu 400:n pisteen etumatka toisena olleeseen Sami Kallioon.

Koko viikonlopun itseluottamusta huokunut Selkämaa oli selkeästi muita edellä. Jo ensimmäisellä perjantain vedollaan Selkämaa kellotti ajan 7.681 sekuntia joka oli sillä hetkelläkin jo kaikkien aikojen paras Suomessa ajettu aika, sillä ajalla Selkämaa kuittasi itselleen lajittelun ykköspaikan.

Pudotuskierroksilla Selkämaa kellotti 7.647 sekuntia ja näin oli Selkämaan Suomen Ennätysaika valmis. Näin Juha Ollikaisen vanha SE oli siirtynyt historiaan.

Finaalissa vastaan asettui vanha kilpakumppani Juha Ollikainen joka oli myös vailla mahdollisuuksia Selkämaan ajaessa finaalissakin 7.701 sekuntia. Selkämaa siis voitti finaalikilpailun sekä Super Pro Street Bike-luokan Suomen Mestaruuden.

 

31.08.2007 KAI SELKÄMAA 7.681s.!

Kai Selkämaa ajo perjantain lajitteluajoissa kaikkienaikojen nopeimman Suomessa ajetus Super Pro Street Bike-luokan ajan 7.681 sekuntia loppunopeuden ollessa 298.82 km/h.
 

19.08.2007 KAI SELKÄMAA VIRGINIASSA!

Sunnuntai 19.08.2007 klo 21.40
Myöskään Sunnuntaina Selkämaa ei päässyt ajamaan. Nyt on edessä kaluston pakkaaminen Suomeen kuljetusta varten, pyörä olisi tarkoitus saada Suomen finaaleihin ainakin esille. Finaali kisassa Selkämaa keskittyy kuitenkin vielä Super Pro Street Bike-luokan Suomen Mestaruus kamppailuun!

Sunnuntai 19.08.2007 klo 16.45
Lauantain aikana Selkämaa ei päässyt ajamaan ollenkaan. Päivä meni pyörään tehtävien muutosten parissa, kuten jalkatappien siirron sekä muuta mitoitusta muutettaessa. Myöskään Sunnuntaina Selkämaa ei päässyt ajamaan

Lauantai 18.08.2007 klo 11.48
Kai Selkämaa on USA:n Virginiassa testaamassa "uutta" Top Fuel Bikeaan. Selkämaan ensimmäinen ja ainoa testiveto perjantaina oli 60-jalan veto ja sen jälkeen kaasu kiinni. 60-jalkainen meni 1.12 sekuntiin, mutta fiilikset ovat kuulemma korkealla.

DB-Team Selkämaa

Jouni Vesterlund

 

23.07.2007 KAI SELKÄMAA JA DB-TEAM SELKÄMAA TOP FUELIIN!

Suomalainen Super Pro Street Bike kuljettaja Kai Selkämaa (DB-Team Selkämaa) siirtyy kaudella 2008 Top Fuel Bikeen. DB-Team Selkämaa on ostanut Sverre Dahlin ja Norbert Kutzeran entisen Top Fuel Yamahan.

Pyörällä on ajettu säännöllisesti 6.3 sekunnin aikoja ja yli 340 km/h olevia loppunopeuksia US Prostar-sarjassa.

Pyörässä on 1325cc Puma kone Yamahan XS1100 kannella, Autorotor OA3150 2.3 RC blower, Bentec 2 nopeuksinen vaihdelaatikko, Mallory magneetot ja ART:n kytkin.

 

DB-Team Selkämaa yrittää päästä testaamaan pyörä tuleva viikonloppuna Virginian osavaltiossa USA:ssa. Mikäli järjestelyn osuvat kohdalleen niin pyörä nähtäneen ensimmäisen kerran Suomessa 31. elokuuta alkavissa Suomen Finaali kisoissa. Se että ajetaanko pyörällä finaalien yhteydessä onkin jo sitten toinen juttu, mutta aika näytää...


DB-Team Selkämaan tavoitteena on kiertää koko UEM Dragbike sarja kaudella 2008.

DB-Team Selkämaa

Jouni Vesterlund

 

19.07.2007 DB-TEAM SELKÄMAA TIEDOTTAA!

Keskiviikko aamuna 18.07.2007 Ylöjärveltä varastettu DB-Team Selkämaan kuorma-auto löytyi tänään iltapäivällä. Kalajoelle valmiiksi lastatun auton katoaminen nostatti kauhun sekaisia tunteita tiimin sisällä. Kuorma-auto löytyi kuitenkin muuten "hyvissä" voimissa, mutta varas/varkaat olivat tyhjentäneet autoon jauhesammuttimen. Ensi yö menee siis autoa siivotessa ja pyöriä tarkastellessa. Karavaanimme suuntaan huomenna Kalajoella ja viikonloppuna ollaan kisaamassa SM-pisteistä.

   

 

19.07.2007 KUORMA-AUTO LÖYTYI!

DB-Team Selkämaan kuorma-auto on nyt löytynyt. DB-Team Selkämaa tiedottaa tarpeen mukaan asiasta myöhemmin lisää.

 

19.07.2007 KUORMA-AUTO VARASTETTU!

Keskiviikko aamuna 18.07.2007 klo 07.00-12.00 välisenä aikana Tampereen kupeesta Ylöjärveltä osoitteesta Hopeatie 3 on varastettu DB-Team Selkämaan Iveco-merkkinen kuorma-auto.

Kuorma-auton rekisteritunnus on RGJ-504 ja auto on väriltään valkoinen, autossa on myös DB-Team Selkämaan tarrat sekä hytin yläpuolella että takalaitanostimen yläpuolella.

DB-Team Selkämaa lupaa auton lyötymiseen johtaneesta vihjeestä palkkion!

Yhteydenotot:
Tampereen Poliisi - Arto Niemelä p. 050-3602407
arto.niemela@poliisi.fi
Kai Selkämaa p. 0400-774054
kai.selkamaa@dragbike.fi

 

03.07.2007 Päivityksiä
Kilpailuraportti kahdesta ensimmäisestä kilpailusta tulokset sivulla. Team tietoja päivitetty, myös videoita päivitetty.

 

Team info updated, also video updates.

 

18.05.2007 Kausi käynnistyy Motoparkissa 19.-20.05.
Kausi käynnistyy Motoparkissa 19.-20.05. DB-Team Selkämaa on saanut riveihinsä myös uuden jäsenen, eli tällä kaudella Kai Selkämaan lisäksi DB-Team Selkämaan riveissä Super Pro Street Bikeä ajaa Hannes Pesonen. "Hanski" tunnetaan DB-Team Selkämaan entisenä mekaanikkona. Veri veti kuitenkin radalle. Videoarkistoon päivitetty yksi uusi video.

 

04.10.2006 Kisaraportteja päivitetty Kilpailut-sivulle
Kauden päätös raportti päivitetty.

 

21.08.2006 Kisaraportteja päivitetty Kilpailut-sivulle
Motoparkin kisaraportti päivitetty.

 

19.07.2006 Kisaraportteja päivitetty Kilpailut-sivulle
Nitro Nationalseissa oma ennätys ja voitto.

Nukahduksia ja pettymyksiä Kalajoelta kotiin tuomisiksi.

 

02.07.2006 Alastaro, FHRA Nitro Nats
Selkämaa voittoon FHRA Nitro Nationalseissa omalla ennätyksellään 7.890sek. Lisää parin päivän päästä.

 

30.06.2006 Alastaro, FHRA Nitro Nats
Selkämaa lajittelussa alle 8 sekunnin (7.928sek.), raporttia
www.dragrace.fi.

 

29.06.2006 Alastaro, FHRA Nitro Nats
Selkämaa lajittelun 1. torstain ajojen jälkeen, lue lisää kisoista
www.dragrace.fi.

 

23.06.2006 Alastaro, Kamasa Tools Nats race report / kilpailuraportti
Alastaron kilpailuraportti kilpailut sivulla! Myös yksi video lisätty galleriaan

 

10.06.2006 Alastaro, Kamasa Tools Nats qualification / lajittelu
Selkämaa 5. lajittelussa Alastarolla.

 

25.05.2006 Motopark, Sonax Spring Nats race report / kilpailuraportti
Motoparkin kilpailuraportti kilpailut sivulla!

 

21.05.2006 Motopark Race ended at semifinals
DB-Team Selkämaan urakka päättyi semifinaaleihin Hayabusan moottorin sanottua sopimuksen irti.

 

20.05.2006 Saturday's qualification
Selkämaa ykkönen lauantain lajittelussa ajalla 8,671 sekuntia.

 

13.05.2006 Sponsor Update
Pyörä on valmis ja odotellaan ekaa kisaa. Bahco ja DB-Team on solminut merkittävän yhtistyösopimuksen kaudelle 2006.

 

30.03.2006 Sponsor Update
Aeon / Motokeidas toimii DB-Teamin hinauskaluston hovihankkijana kaudella 2006. DB-Team Selkämaa hinaa mopon pois radalta Forteco Finlandin maahantuomalla Aeon-mönkkärillä.

 

14.02.2006 Sponsor Update
Fastems Oy jatkaa DB-Teamin sponsorina myös kaudella 2006.

 

07.12.2005 Sponsorit kaudella 2006 - Sponsors in season 2006
DB-Team Selkämaan yhteistyökumppaneina kaudella 2006 jatkavat ainakin ST-Koneistus, Richa Finland Oy, Bike Doctor ja JVX Production muiden kanssa neuvottelut ovat kesken.

 

01.11.2005 DB-Team Selkämaan uudet www-sivut avattu
DB-Team Selkämaa pesi kasvonsa ja muutti ilmettään. Nitro HD ajoilta peräisin ollut oranssi logossa poistettiin ja korvattiin punaisella. Teamin ilmettä muutettiin myös hiukan poispäin mustanpuhuvasta imagosta. Tästä eteenpäin päivitämme sivuja sekä suomen- että englanninkielellä.

 

01.11.2005 DB-Team Selkämaa's new www-site released !

Beginning of first of november we will update our www-site as a english language too.

 

27.09.2005 Dragbike info-sivusto www.dragrace.fi  ! 

Suomalainen dragbike web-sivusto avasi "ovensa" 27.09.2005, kannattaa käydä tutustumassa !  www.dragrace.fi

 

16.09.2005 Video - MTV3 Motor Forum Defa Finals !

Video klippi MTV3:n Motor Forum lähetyksestä 10.09.2005, katso tästä tai videot sivulta.

 

15.09.05 Online Yhteenvetoa Alastaro Defa Finals, Finland 03.-04.09.2005
Nyt toisen kerran FHRA:n Hannele Höydénin kanssa yhdessä toteuttamamme online keräsi jälleen mahtavan määrän kävijöitä vaikka kyse olikin "vain" SM ja NDRS-kisoista eikä EM-kisoista kuten viimeksi.
 
Online seuranta huomattiin jälleen Suomen rajojen ulkopuolellakin. Kaukaisin yksittäisiä seuraaja oli tällä kertaa Uudesta-Seelannista.
 
Seuraavassa hieman statistiikkaa siitä, että miten paljon, mistä ja mitä kautta väkeä Onlinena seurasi sivustoamme:
http://www.dragbike.fi

Lauantai 03.09.2005 uniikkia kävijää 597, etusivu ladattiin kaiken kaikkiaan 5314 kertaa
Sunnuntai 04.09.2005 uniikkia kävijää 1119, etusivu ladattiin kaiken kaikkiaan 10968 kertaa
Maanantai 05.09.2005 uniikkia kävijää 440, etusivu ladattiin kaiken kaikkiaan 4887 kertaa
 
Yhteenveto sisältäen kaikki alasivutkin 03.-05.09.2005:
uniikkia kävijää 2611, sivuja ladattiin kaiken kaikkiaan 30766 kertaa
 
Mistä osoitteesta sivuille loggauduttiin (%):
www.dragbike.fi 44%, www.fhra.fi 33%, www.google.com 6%, www.eurodragster.com 5%
muut lähteet yhteensä 12%

 

06.09.2005 Defa Finals, Selkämaa voittoon ja huippuaika !

Kai Selkämaa ajoi voittoon kovatasoisessa finaali kilpailussa Alastarolla. Kilpailuraportti tästä tai kilpailut sivulta.

 

02.-03.07.2005 Yhteenvetoa Online seurannasta Alastaro Nitro Nationals

FHRA:n Hannele Höydénin kanssa yhdessä toteuttamamme online seuranta oli mielestämme varsin onnistunut.

 

Online seuranta huomattiin Suomen rajojen ulkopuolellakin, kuten esimerkiksi Eurodragster.comissa. Yksittäisiä seuraajia oli jopa Australiasta asti.

 

Seuraavassa hieman statistiikkaa siitä, että miten paljon, mistä ja mitä kautta väkeä Onlinena seurasi sivustoamme: http://www.dragbike.fi/online/online.htm

Lauantai 02.07. uniikkia kävijää 818, online etusivu ladattiin kaiken kaikkiaan 7012 kertaa

Sunnuntai 03.07. uniikkia kävijää 1393, online etusivu ladattiin kaiken kaikkiaan 15491 kertaa

 

Mistä osoitteesta sivuille loggauduttiin (%):

www.dragbike.fi  49%, www.fhra.fi 37%, www.eurodragster.com 8%, muut lähteet 6%

 

DB-Team Selkämaan etusivulla kävi väkeä seuraavasti: http://www.dragbike.fi/

Lauantai 02.07. uniikkia kävijää 425, online etusivu ladattiin kaiken kaikkiaan 3913 kertaa

Sunnuntai 03.07. uniikkia kävijää 494, online etusivu ladattiin kaiken kaikkiaan 5017 kertaa

 

28.05.2005 Viikonlopun jälkipyykki !                         

Niinhän siinä sitten kävi, että viime viikonlopun Alastaron kisan jäljiltä jäi sitten kuitenkin aika paljon korjattavaa. Emmekä puhu nyt pelkästään kuskista tai teamista. Kuten kilpailuraportissa jo kerroin niin venttiiliä alkoi ottamaan koko touhu päähän ja se päätti mennä poikkiteloin imukanavaan ihan vaan pelkkää tylsyyttään.

 

                    

 

Vahinkoa tuli siis paljon, nyt saadaankin laittaa uusiksi lähes koko kansi ja sylinteriryhmäänkin napsahti pientä jälkeä, kuten myös mäntään tietysti. No, se on vaan metallia eri muodoissaan, laitetaan pelit soimaan ja lähdetään Kiikalaan Bomber Weekendiin vetäisemään pohjat ja keräämään palkintorahat ja pystit parempaan talteen.

 

13.02.2005 VIHDOINKIN !

DB-Team Selkämaa juttu tuli ulos tuossa Motor Forum ohjelmassa. Oli todella positiivista huomata, että inserttiin oli käytetty aikaa jopa kaksi minuuttia eikä pelkästään maininta että tämmöinenkin teami on olemassa.

 

01.07.2004 Innolla Alastaron SM / EM viikonloppuun...

No niin, vaikeuksien kautta on päästy siihen, että vihdoinkin päästään baanalle pyörän kanssa. Viime hetkellä saatiin mopo vielä testipenkkiinkin, tähän mahdollisuuden tarjosi Motokeidas     Tampereen kupeessa Ylöjärvellä. Pitää tietysti muistaa, että  laite on tietysti vielä aika "raakile" ennen kuin saadaan alle kunnon vetoja.

 

Joka tapauksessa testivedot olivat ainakin positiivisiä, mutta aika näyttää vasta sen todellisuuden. Alastaroon lähdetään kuitenkin innolla, mutta myös realistisella asenteella hakemaan kokemuksia uudesta moottorista, tekniikasta ja kokonaisuuden toimivuudesta.

 

01.06.2004 Ensimmäinen kisa jäi väliin...

Tässä viimeaikoina ei voi sanoa kaiken menneen ihan "putkeen", sillä ensimmäinen kilpailukin jäi väliin kun saatiin odottaa puuttuvia kytkimen palikoita liian pitkään, muutenkin projekti on kärsinyt aika pulasta.

 

Mutta ei tässä auta itkeä homma on nyt näin ja ensikuun alussa ajettavassa Alastaron EM/SM-kapinoissa pitäisi sitten olla sitäkin paremmassa iskussa.

 

06.02.2004 Mopo seisoo pyörillään...
Tänään saatiin puuttuvat palikat siihen että mopo seisoo nyt kokonaan omilla pyörillään ja moottori löytänyt oman paikkansa ja on oikeassa linjassa nähden ketjulinjaan ym.
 
Samoin tänään saatiin tietoa Haltec-järjestelmästä sekä ruiskun tiedonkeruu ohjelmista, tämä projekti etenee jälleen ensi viikolla kun alansa asiantuntija saapuu tallillemme tekemään virityksiä.
 

16.12.2003 Tampereen kiäliset uutiset

DB-Team Selkämaa Radio 957:n tampereen kiälisissä uutisissa kuuntele

 

13.12.2003 Seitsemisen talvipäivä

DB-Team Selkämaa vietti talvipäiviään Seitsemisen kansallispuiston kupeessa sijaitsevassa

Extreme Rally Centerissä. Paikalla oli koko Teami puolisoineen. Päivän ohjelmaan kuului

ajelua eri välineillä kuten ralliautoilla sekä off-road maastureilla ym. Lisäksi kaikkea muuta

järkevää kuten ammuntaa haulikolla, saappaanheittoa, kuormausta traktorilla ja kiipeilyä 

kaljakoreja pitkin mahdollisimman korkealle.

 

No totta kai sitä nautittiin myös talon antimista kiinteässä sekä nestemäisessä muodossa,

ruodittiin teamin tulevaa kautta ja  vähän menneitäkin. Kaikki meni kuitenkin hyvin eikä

kenellekään sattunut mitään, hyvä näin.

 

Tässä hiukan kuva satoa tapahtumasta: